måndag 29 september 2008

Vart ligger svårigheten?

Jag kan börja med att säga att jag är en människa som oerhört sällan kommer för sent. Jag tycker att det är ohyfsat att komma sent. Vet man inte när man kommer att vara framme eller klar med något så säger man inte, "jag är färdig till kl5" utan "jag är färdig kring 5-tiden" Är det något i detta som är svårt?
Idag i föreläsningssalen så satt två klasskompisar bredvid mig och pratade halvhögt om någon film de första 10 minuterna av föreläsningen. Jag hörde knappt vad den stackars föreläsaren sa. Ska det vara så svårt att hålla käften när man är på föreläsning?! Det är ju sjukt oförsäkmt att sitta och totalt ignorera den som står längst fram och försöker framföra något som ska vara viktigt för oss.
Fick bli den där elaka kärringen och säga åt dem att jag faktsikt inte hörde vad hon sa. Jag får alltså direkt en stämpel i huvudet om att vara en surkärring. Jag ska inte behöva säga det när man går på universitet. Det hör till vanligt folkvett!
Sen att komma sen till föreläsningen. Visst, ibland händer det något så man kan komma lite sent, men för vissa är det mer regel än undantag. Finns en tjej som jag stör mig på enormt. Jag kan räkna upp på min ena hand de gånger jag har sett henne i klassrummet före lektionen har startat. Annars kommer hon 10-15 minuter för sent hela hela tiden. Det är enbart respektlöst i mina ögon. Hur fan ska hon kunna bli en myndighetsperson?! Att hon sen sätter sig ner och börjar skriva sms direkt är också något som jag inte tycker passar.

Det här med tid är något som jag kanske stör mig lite extra på eftersom att jag dessutom är nästan den enda som har bil i min studentumgängeskrets. Om jag ska hämta upp någon så säger jag, "Jag kommer och hämtar dig kl 4".Då får jag ändå stå utanför och vänta i 5-10 minuter. Ska jag bedriva den här sortens texiverksamhet som det blir ibland (oftast utan att jag får något i bensinpengar) så kan man väl för fan komma den tid det är sagt?! Det är väl ändå den som ska utföra tjänsten som ska slippa vänta? Det är väl bättre att den som ska bli hämtad får vänta? Eller är jag helt ute och cyklar.

Jag vet inte om jag nu har överdrivit allting och att jag kanske är en minutpolis, men jag förstår bara inte svårigheten av att stiga upp 15 minuter tidigare, gå ut och vänta 5 minuter tidigare eller kanske säga från början att man kanske kan bli lite sen. Idag har bara varit en sån där dag när jag har stört mig på sånt extra mycket.

Fast sen så kom jag av mig också i all klagan. Imorse så ställde sig Focus vid dörren precis när jag var på väg ut med honom, så jag tänkte att det mest var en tillfällighet, men nu när jag satt och skrev såg och honom swicha förbi mot hallen sen blev det tyst. Så jag ställer mig upp och tittar dit, och vad gör han inte?! Han sitter och väntar vid dörren!!!!!! Jag blev så stolt att jag ville dö! Det bästa av allt var att han verkligen var kissnödig också! Nu känns det i alla fall som att vi tar oss framåt med rumsrenheten!
*stolt matte!*

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oh va underbart! Det går framåt. Jag inser att jag är lyckligt lottad mer två trappsteg ner till egen gräsmatta. Inga trapphus, inget koppel.... MEN baksidan med eget hus är ju när något går sönder... Fick hem en ny spis idag. 8500kr.... Tvättmaskinen väser åt oss och kylskåpet har börjat få hicka ibland........ Allt har en baksida.

Ang tiden. Jag har sprungit ikapp alla bussar under min uppväxt med min mamma. Så om man är slarver eller tidspolis.

Är jag def en tidspolis!

Krama din fina Focus från oss.

/Marita

Anonym sa...

Jag förstår precis din frustration över folk som inte kommer i tid och som inte håller klaffen på föreläsningar! Jag är ju ganska "nypluggad" själv, och fick alltid vara surkärring (20-25 år äldre än de flesta dessutom) och väsa åt barnrumporna.

Men vilken duttin liten Focus! Det där tecknet såg jag väl inte hos Monster förrän han var över ett halvår...